Vloerverwarming plaatsen heeft vele voordelen: je hebt geen radiatoren meer nodig dus je volledige muur- en vloeroppervlakte blijft beschikbaar. Maar vloerverwarming laten leggen wil ook zeggen dat de warmte nu aangenaam en gelijkmatig door je woning kan stromen, bij een radiator heb je altijd een punt dat veel warmte zal genereren (en dat wat tegen het plafond zal drukken) om de hele ruimte warm te krijgen. Vloerverwarming leggen is dan ook veel zuiniger omdat het werkt met een lage temperatuur die - vanuit de vloer - rustig en gelijkmatig de hele ruimte in zijn geheel aangenaam kan opwarmen.

Plaatsen vloerverwarming

Vloerverwarming installeren heeft toch wel een impact op je woning want als je vloerverwarming laat plaatsen moet dit natuurlijk onder uw huidige vloer komen. Bij nieuwbouw is dit minder een probleem dan bij een renovatie. Hebt u plannen voor vloerverwarming onder een houten vloer? Dat is het natuurlijk veel makkelijker dan indien u stenen tegels heeft. Een renovatie is dan ook het ideale moment om meteen voor dit type verwarming te kiezen.

Types

Vloerverwarming kan werken op gas, stookolie en elektriciteit. Al kan bij elektrische installaties best gekozen worden voor een ander model van verwarming dan bij gas en stookolie waar we meestal een hydraulisch systeem aanraden. Een elektrische zelfregelende thermostaat zorgt ervoor dat uw woning steeds op de ideale temperatuur is wanneer u dat wil.

Ondergrond

Met het oog op isolatie ook erg van belang, zowel in de vloer als in de muren. We willen de warmte immers binnen de ruimte houden. Maar ook het type vloerbedekking speelt een rol. Vloerverwarming op een houten vloer is verschillend voor massieve parket (dit heeft langer nodig om op te warmen) dan laminaat.

Natuursteen of tegels zijn ook een mogelijkheid. Zo kunt u ook in uw badkamer voor verwarming in de vloer kiezen. Het bijkomende voordeel van tegels is dat deze de warmte goed doorgeven en ze bovendien ook nog opslaan zodat je nog minder verbruikt en beter rendement hebt.

Laat onze experts je helpen bij het uittekenen van je systeem. Waar ga je ze leggen, hoe dicht moet ze liggen voor een bepaalde ruimte en welke ruimtes kies je best? Op de benedenverdieping kan je eigenlijk niet mis gaan met vloerverwarming maar hou ook rekening van ze te leggen in ruimtes die je vaak gebruikt, niet enkel in de keuken en leefruimte maar ook in de hal en het toilet. Als je je dan even moet verplaatsen heb je nooit koude voeten meer. De meerkost van deze ruimtes bij de installatie is verwaarloosbaar ten opzichte van het gebruiksgemak dat je er laten aan zal hebben. Maar hou er natuurlijk ook rekening mee dat bepaalde plaatsen geen verwarming nodig hebben. Onder je kookeiland of andere vaste elementen heeft dat niet veel zin.

Nooit meer koude voeten? Onze vakkennis helpt u de meest efficiënte installatie van vloerverwarming te realiseren. Twijfel dan niet om contact op te nemen met Limas @home voor vrijblijvend advies of een gratis offerte.

Gratis offerte