Condensatieketels

Condensatieketels zijn de laatste jaren bijzonder populair geworden. U doet er dan ook op vele gebieden uw voordeel mee. Deze ketels kunt u inzetten voor zowel verwarming als warm water. De investering verdient u bovendien snel terug. Er bestaan types die werken op gas en mazout hoewel de gasgestookte types veel vaker de voorkeur krijgen. Een HR-ketel is een echte win/win-situatie: u voelt het voordeel in uw portefeuille en het milieu zal u bijzonder dankbaar zijn. De uitstoot van schadelijke gassen bedraagt slechts een tiende vergeleken met een traditionele ketel.

Innovatieve werking

Dit type stookinstallatie dankt zijn rendement aan een innovatieve werking. De verbrandingswarmte warmt het water op maar daarenboven worden de rookgassen opnieuw benut. Deze rookgassen bestaan voor het grootste deel uit hete waterdamp (condens) die bij andere ketels via de schoorsteen naar buiten wordt gevoerd. Condensatieketels stoppen deze warmte terug in het circuit waar ze het verwarmingswater opnieuw opwarmen. Dit zorgt ervoor dat het energierendement volledig wordt benut, zelfs tot meer dan 100%.

Vakkundige plaatsing door een sanitair expert

Condensatieketels plaatsen is een klus voor een vakman zoals Limas @home. Er zijn namelijk enkele technische aspecten die u in de gaten moet houden. Zo dient u gebruik te maken van een dubbelwandige afvoerpijp omdat er zowel hete lucht wordt afgevoerd als frisse lucht wordt aangevoerd. Onze sanitair experten zorgen voor een vakkundige plaatsing, aansluiting en onderhoud. Dankzij onze gedetailleerde offertes en strakke planning weet u precies waar u aan toe bent. Een oude ketel vervangen door een nieuw model of een hele cv-installatie aanleggen in een totaalrenovatie? Limas @home in Schelle levert keer op keer vakwerk aan een scherpe prijs.

Wij geven u graag meer informatie over de vele voordelen van een condensatieketel en hoe u hier uw profijt mee doet. Vraag een vrijblijende offerte en ontdek hoe wij uw project plannen en uitvoeren binnen een strakke deadline.

Gratis offerte