Denkt u aan een condensatieketel installeren, onderhouden of herstellen? Dan bent u aan het juiste adres bij Limas @home, onze vakmannen kunnen een cv ketel installeren zoals geen andere. De installatie condensatieketel is kinderspel voor hen en voor u het weet zit u samen met u familie in een warme woning. Een condensatieketel plaatsen is toch iets waarbij een zekere expertise komt kijken, kleine foutjes kunnen later grote gevolgen hebben. Roep dus zeker onze ervaring in bij de cv ketel plaatsen zodat u later geen kopzorgen meer heeft.

Condensatieketels

De werking van een condensatieketel zit al in zijn naam. Het is een ketel die het proces van condensatie gebruikt om warmte op te wekken, de vrijgekomen waterdamp uit de verbrandingsprocessen zet hij om in continue proces van condensering. Het is een proces met een hoog rendement waarbij de geproduceerde warmte nuttig (her)gebruikt kan worden. Hebt u nog een ketel van 20 jaar of ouder dan kan dit type ketel u makkelijk een besparing van tussen de 15 en 30% opleveren. Zeker de moeite om een vervanging te overwegen, dit type ketel kan zowel gas als mazout als energiebron hebben. Sinds 2015 is het trouwens -volgens de Europese eco-design regelgeving- verplicht om bij de installatie van een nieuwe ketel steeds voor een condensatie-model te kiezen (u oude ketel mag u natuurlijk nog laten staan en verder onderhouden maar kan u niet mer vervangen door hetzelfde model).

Onderhoud van condensatieketels

Wil u uw cv ketel laten schoonmaken? Het regelmatig onderhoud condensatieketel zorgt ervoor dat de levensduur van uw installatie hoger kan worden maar ook op kortere termijn heeft het het voordeel dat de installatie veel schoner, stiller en energie-efficient zal blijven draaien. Goed voor uw woning, uw beurs en het milieu. De vakmannen van Limas @home komen graag langs voor een jaarlijkse check-up van uw condensatieketel en de rest van uw installatie. U plant deze best in voor de winter zodat alles in orde is voor de koude dagen en nachten er zijn. Daarbij is het natuurlijk ook makkelijker om een uitgebreide controle te doen als de installatie niet in gebruik is.

Herstellingen van condensatieketels

Soms heeft uw cv ketel reparatie nodig. Zelfs als u onderhoud cv ketel perfect en regelmatig gebeurde kan er al eens iets mislopen. Zwaar gebruik of een kleine afwijking in de installatie zorgen soms voor een panne. Dan wil u natuurlijk kunnen rekenen op een partner zoals Limas @home die snel, doeltreffend en met kennis van zaken kan komen ingrijpen. Je wil geen dagen in de kou op een herstelling zitten te wachten, onze vakmannen kunnen een defect vaak dadelijk herkennen en aanpakken zodat het weer snel warm en knus in huis is.

Wil u een condensatieketel installeren? Of hebt u enkel vragen over onderhoud of herstelling. Twijfel dan niet om contact op te nemen met Limas @home voor vrijblijvend advies of een gratis offerte.

Gratis offerte