De voordelen van gevelisolatie belanden op je spaarrekening

Bij het uitvoeren van renovatiewerken denken we vaak het eerst aan gevelwerken, de gevel is immers het gezicht van onze woning en wie wil die niet eens een kleine facelift geven?

Maar het is tegenwoordig zo makkelijk om het aangename aan het nuttige te koppelen en niet enkel een oppervlakkige opfrissing te doen maar ook ten gronde ons huis beter te maken, hier is gevelisolatie een van de beste voorbeelden van.

Wat haal je uit gevelwerken?

Zoals we al vermelden is het een manier om een woning wat op te frissen, misschien zit je met een wat oudbollige geveldecoratie of is je gevel gewoon "moe" zoals ze in de volksmond wel eens zeggen.

Het plaatsen van gevelisolatie kan hierbij een uitkomst zijn, de verschillende technieken laten toe om zelfs zonder totaalrenovatie je gevel opnieuw te bekleden. Moderne materialen zijn beschikbaar die kleven tegen je bestaande gevel, voorzien zijn van de nodige isolatie en een vooraanzicht hebben van vb. baksteen, hout,... en dit in een dunne laag zodat je niet veel ruimteverlies hebt en geen aanvullende fundering moet gieten.

Gevelisolatie

Maar het grootste voordeel blijft de energiebesparing die je kan halen uit een gevel met betere isolatie. Bij verschillende overheden en energiebedrijven zijn er trouwens premies beschikbaar voor de uitvoering van dit soort werken.

Een betere gevelisolatie laat toen om in de winter de warmte langer binnen te houden en in de zomer de woning voor een langere periode fris te houden. Je kan in wezen de temperatuur in je woning beter controleren zonder dat factoren van buiten er veel invloed op hebben.

Je zal dus in de winter minder verwarming nodig hebben, en dan kan op termijn een hele duit uitsparen.

Er zijn verschillende manieren om gevelwerken aan te pakken, zoals we hierboven reeds vermelden kan je met opplakstrips werken. Maar er kan ook gekozen worden voor een totaalrenovatie waarbij de gevelmuur weggenomen zal worden door een renovatiebedrijf en vervangen door een nieuwe.

Hierbij moet vaak wat extra fundering gegoten worden en dit is vaak een grote project waarbij een renovatiefirma zeker een meerwaarde kan zijn. Ze hebben de verschillende vakmannen in dienst en kunnen je bovendien wegwijs maken in het doolhof van premies en subsidies.

Heb je vragen over gevelwerken of gevelisolatie? Twijfel dan niet en neem contact op met Limas@Home voor vrijblijvend advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak