Plafond vochtproblemen: dat is niet normaal!

Het lijkt een open deur, maar zodra u op uw plafond vochtplekken ziet moet u nagaan waar dat vocht vandaan komt. Toch denken veel mensen dat vochtplekken min of meer normaal zijn. Zij proberen de vlekken te verbergen maar vochtproblemen op uw plafond moeten rigoureus worden aangepakt om erger te voorkomen. Gelukkig is vochtbestrijding Antwerpen Limas@Home een gespecialiseerd bedrijf dat het probleem voor u kan oplossen.

De oorzaak

De oorzaak van vocht in plafond kan heel verschillend zijn. Wij noemen hier de meest voorkomende:

 • Lekkage van afvoerbuis, waterleiding of verwarmingsbuis
 • Lekkende dakgoten
 • Kapotte of afgewaaide dakpannen of platen
 • Slechte ventilatie in badkamer of keuken
   

Ziet u een plek in het midden van het plafond, dan is de kans groot dat het probleem in de ruimte boven dit vertrek zit. Dus ofwel in een ander vertrek, ofwel zit er een lek in uw dak. Dat laatste kunt u herkennen aan een groter wordende vlek bij zware regenval.

Een vochtplek dichter bij een muur kan worden veroorzaakt door een lek in de waterleiding of verwarmingsbuizen, waarschijnlijk ook weer in de kamer erboven. Een andere mogelijkheid is doorslaand vocht. Vaak is er dan ook een vochtige muur in die bovenliggende ruimte maar dat is niet altijd het geval.

Vochtproblemen plafond

De oplossing

Er zijn wel dingen die u zelf kunt doen om vocht in plafond te bestrijden. Hier volgen een paar tips:

 1. Controleer de buitenmuren op natte plekken, als dat het geval is, kijk dan of dit het gevolg is van lekkende dakgotenof andere leidingen, of slagregen. Dit kunt u (laten) herstellen
 2. Zorg voor een goed ventilatie van uw badkamer en keuken en houd de afzuigkap schoon. Controleer of de afvoer niet verstopt zit (door bijv vogelnesten)
 3. Controleer waterleiding of centrale verwarmingsbuizen op lekkage. Laat deze zo nodig herstellen.
   

Meestal is het beter een professional in te schakelen. Ga voor vochtbestrijding in Antwerpen naar uw specialist Limas@Home. Wij zorgen voor de oplossing van uw probleem.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak