Te vocht door de bocht


1. Verluchting, verluchting en nog eens verluchting!

De eerste vochtbestrijdende tip: Wanneer de badkamer geen ramen heeft of te weinig verlucht wordt kan waterdamp nergens naartoe. Hierdoor ontstaat er condensatie/vocht in de badkameren die zal zicht vastzetten op de muren en het plafond. Dit is nog niet zo erg maar als dit verandert in schimmel kunnen er grotere problemen ontstaan. Problemen die schadelijk zijn voor je huis en je gezondheid. Wie geen ramen heeft, moet misschien eens nadenken over een ventilatiesysteem. Ook de deuren opzetten of een vochtvreter kopen kunnen een duurzame oplossing bieden.

Vochtproblemen in de badkamer

2. Duurzame materialen

Wie een nieuwbouw heeft, zal duurzamere materialen in huis hebben dan bij een gerestaureerd huis. Wie nog moet bouwen: gebruik vocht absorberende materialen om vocht en schimmel in de badkamer tegen te gaan. Enkele van die materialen zijn: keramische tegels en kunststof. Heb je toch baksteen of ander poreus materiaal in jouw badkamer. Probeer dan eens een vochtbestrijdendevernis erover te lakken. Verwarm ook zeker de badkamer om water te verdampen.

3. Mechanische ventilatie

Heb je wel een raam in de badkamer, maar zet je deze niet graag open omdat het te koud is? Gelukkig bestaat er dan nog zoiets als de mechanische ventilatie. Een badkamerventilator droogt het vocht in de badkamer op en is vrij goedkoop te installeren. Je zal zien dat de schimmels en vochtplekken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Geen idee hoe dit moet? Vraag raad in de dichtstbijzijnde doe-het-zelf-zaak.

Vocht in badkamer

4. Opgepast voor droge schimmel

De laatste tip tegen vocht en schimmel in de badkamer: moesten de vorige tips niet effectief zijn, onthoudt dan deze tip: verwijder schimmel in de badkamer nooit droog. Gebruik altijd water, als je dit niet doet zullen de schimmelsporen zich verspreiden in de lucht. Dit is niet alleen nefast voor uw badkamer maar ook voor uw gezondheid. Een schimmelspoor dat zich verspreidt kan een allergische reactie teweeg brengen. Gebruik ook altijd iets om jezelf te beschermen: zoals een mondkapje en draag lange mouwen of handschoenen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak