Vocht in huis? Niet met deze tips


1. Opsporen is de eerste stap

Om vochtproblemen op te lossen moet je natuurlijk eerst het probleem kunnen opsporen. Komt je behangpapier losser te zitten of voelt de muur natter aan als anders? Dan heb je waarschijnlijk met condensatie te maken. In een oud huis komt dit vaker voor dan bij nieuwbouw. Ook hevige regenval kan vocht veroorzaken. Vochtbestrijden is dus een zeer complex probleem want er kunnen veel oorzaken zijn. Ook afvoerbuizen zijn een geliefde plek voor schimmels. Het vochtprobleem zal zich dan ook in die onmiddellijke omgeving zich laten zien. Ook een slecht aangelegddak is een bron van scheuren en bijgevolg vochtproblemen. Wees dus zeker alert als u vochtproblemen wil opsporen.

Vocht in huis

2. Lucht als natuurlijk vochtbestrijdend middel

Tijdens het koken en douchen komt er heel veel vocht vrij. Door een raam of deur open te zetten, komt er frisse lucht vrij en kan het vocht verdwijnen. Als je twee openingen tegen elkaar open zet, bereik je een nog effectiever resultaat van vochtbestrijding. Wist je trouwens dat een huis tot 5000 liter water kan verliezen? Dan is het niet zo gek dat veel Belgen met een vochtprobleem in huis kampen.

3. De zware middelen

Als verluchten niet volstaat en je hebt de temperatuur al wat lager gezet en je wil nog geen vakman inschakelen, kan je altijd een beroep doen op vochtbestrijdende producten. Deze producten werken met vochtopnemende kristallen en zorgen voor een gezond huis. Ze zijn ook te verkrijgen met een lekker geurtje.Bezoek dus zeker eens de doe-het-zelfwinkel. Wil je liever niet zelf aan de slag gaan, aarzel dan niet om een vakman in te schakelen. Liever een beetje meer geld kwijt en het vochtprobleem voorgoed zien verdwijnen, dan heel je leven in een vochtig huis wonen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak