Stuur je pand naar de schoonheidsspecialist voor een totaalrenovatie

Krijgen de jaren stilletjes hun grip op je pand? Is er schade waardoor je dringend wat herstellingen moet laten uitvoeren? Waarom niet alles combineren en wat renovatiewerken laten uitvoeren om je woonst of kantoor een tweede jeugd te gunnen?

Een premie voor oudere woningen

Voor eentotaalrenovatieheb je waarschijnlijk enkele toelatingen en vergunningen nodig, maar hou er ook rekening mee dat voor veel renovatiewerken er subsidies en steun aan te vragen valt. Zeker als je je pand daardoor een betere isolatie zou geven.

Is je woning ouder dan 5 jaar dan kan het zijn dat je de werken via een fiscaal voordeel aan het tarief van 6% BTW mag laten uitvoeren, daarnaast is er ook een Vlaamse renovatiepremie voor woningen ouder dan 25 jaar. Een goede partner kan je zeker wegwijs maken in deze papierwinkel.

Aannemer totaalrenovatie

Let op voor de overheid bij renovatiewerken

Maar vergeet ook niet dan als je vb. enkel een badkamerrenovatiedoet, of een oude berging in een mooi kantoor laat omwerken dat je dit -in principe- moet aangeven. Deze verbeteringen hebben immers een impact op het bedrag van je kadestraal inkomen,

de laatste tijd vinden er meer controles plaats om dit soort "vergeten" aangiftes te regulariseren.

Hoe pak je het aan?

Voor een totaalrenovatie werk je best samen met een vakman of zelfs een team van vakmannen. Eenrenovatiebedrijfkan je helpen met alle aspecten van je plannen, van het papierwerk van de vergunningen tot het laatste likje verf.

Bouwtekeningen, beton- en sterkterekeningen... afhankelijk van de omvang van je renovatiewerken is het misschien wel nuttig om zelfs met een architect te werken. Je kan zelf eerst een architect zoeken en samen je droomhuis tekenen voor je een bouwpartner gaat zoeken,

al kan een professioneel renovatiebedrijf vaak ook wel op een team van architecten rekenen.

Enkele meters meer?

Denk bij een renovatiewerkenniet enkel aan een badkamerrenovatie of enkele nieuwe laagjes verf, ook een aan- of uitbouw zit bij de mogelijkheden (mits het mag van de stedebouwkundige voorschriften).

Maar je woonkamer uitbreiden met enkele meters, of die oude, kille veranda vervangen door een gezellige zithoek kan een wereld van verschil maken.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak