Renoveren en inspireren

 1. Renoveren is de toekomst

  Steeds meer jonge gezinnen kiezen ervoor om een oud huis te renoveren in plaats van aan nieuwbouw te doen. De prijs is de voornaamste reden waarom zoveel mensen renovatiewerkenuitvoeren. De kosten kunnen veel meer gespreid worden dan wanneer je een volledig nieuw huis zet. Ook schaarse gronden en een goede ligging zijn enkele troeven van renovatie. Plus je hebt een huis met meer karakter dan een gewone nieuwbouw.

   

  Oud huis renoveren

 2. Het prijskaartje

  De prijs van een totaalrenovatie heb je volledig zelf in de hand. Ga je de renovatiewerken zelf uitvoeren of laat je een aannemer komen? Lees grondig alles na over renovatie en neem de tijd om de juiste beslissingen te nemen. Kies voor duurzame materialen, deze zijn iets duurder maar betalen zichzelf na verloop van tijd terug. Een hele goed tip om te besparen: doe de afbraakwerken van je totaalrenovatie zelf.

 3. Maak een lijst

  Wie een huis uit 1920 koopt, weet dat hij meer zal moeten investeren dan in een oud huis uit de jaren 70. De belangrijkste renovatiewerken in een huis zijn ongeacht de leeftijd meestal: elektriciteit, dak, badkamer, de ramen en de muren; Hier mag je niet op besparen want ze vormen de basisvoorzieningen. Om al deze voorzieningen te vervangen mag je toch rekenen op een kost van 70.000 euro. Dat is als er voor de rest niks moet gerenoveerd worden. Neem dus zeker een expert mee als je een totaalrenovatie van plan bent.

  ​​Budget

 4. Budget + 10% meer

  ​Je hebt financieel een plan opgemaakt en besloten hoe je de totaalrenovatie wil aanpakken. De aannemer is langsgeweest en er blijken extra kosten zijn. Hou altijd in gedachten dat dit kan gebeuren en ga 10% meer budget voorzien om dit probleem op te lossen. Een gouden tip bij renovatiewerken.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak