5 tips voor minder kopzorgen bij renovatie woning

Een totaalrenovatie is een groot project, dus op voorhand goed plannen en weter waar je aan gaat beginnen is van groot belang. Enkele tips om je kopzorgen tot een minimum te beperken:

 • Verzamel informatie zowel online als offline:Het internet is een waardevolle informatiebron, je kan informatie opzoeken over materialen, premies en aannemers of je kan je gewoon laten inspireren door fotos van anderen. Vergeet hier ook niet op de forums een kijkje te nemen, vaak zijn daar lotgenoten met gelijkaardige problemen reeds met elkaar in gesprek. Maar vergeet ook niet offline te kijken naar magazines, beurzen of specialisten zoals dak- of gevelwerkers. Dit kan je allemaal helpen om te beslissen waar je nu juist naartoe wil met je woning.
   
 • Neem een architect of vakman onder de arm: Bijrenovatiewerken heb je niet noodzakelijk een architect nodig, enkel als je de gevel of structurele aanpassingen (draagmuren verwijderen) wil doen. Voordakwerken is dit niet nodig. En daar is natuurlijk een goede reden voor, met een professionele renovatiefirma ben je vaak ook goed geholpen want die hebben een team architecten in dienst. Ze staan je bij met het uittekenen en uitvoeren van je droomhuis.
   

Renovatie Woning

 • Maak een budget op: dromen is leuk, maar iemand moet het ook betalen. Om een koude douche te voorkomen is het best op voorhand eerst te kijken hoeveel je kan uitgeven, een blik op je spaarrekening of een bezoekje bij de bank kunnen daarbij helpen. Op deze manier kan je dadelijk aangeven aan je bouwpartner hoeveel de renovatiewerken mogen kosten en kan hij zijn voorstellen hierop aanpassen. Een goede partner kan je ook wegwijs maken in de verschillende renovatiepremies die beschikbaar zijn voortotaalrenovaties en dakwerken.
   

Appartement renoveren​​

 • Vergelijk offertes: je gaat na al die planning natuurlijk niet met de eerste de beste in zee. Vergelijk een vijftal offertes, op prijs maar hou ook rekening met de afstand die ze moeten afleggen en hun referenties.
   
 • Spreek een opleverdatum af: het is een wettelijke verplichting in het contract de einddatum van de werken vast te leggen, let dus goed op wat deze is.
   

Bij een totaalrenovatie komen vaak verschillende partijen te pas, het is dus handig op te werken met een partner zoals Limas@Home die alles onder een dak heeft en van idee tot oplevering je aanspreekpunt is. Twijfel niet en neem contact op met Limas@Home voor een vrijblijvende offerte voor jou renovatiewerken.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak