Een muur kan werken als een spons bij opstijgend vocht

Opstijgend vocht behandelen is bij een woning van groot belang, buiten het feit dat het geen aangenaam zicht is zal het de isolatie in de muur blijvend beschadigen.

En dat kan, met de stijgende isolatienormen, een duur grapje worden als u het uit de hand laat lopen. En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over de gezondheidsproblemen die opstijgend vocht met zich kan meebrengen.

Maar wat is opstijgend vocht nu eigenlijk?

Opstijgend of optrekkend vocht is water dat uit de bodem, via het poreuze metselwerk, naar boven komt. Je muur gaat dus effectief als een spons het water binnentrekken.

Het is vaak te herkennen aan loskomende plinten, vochtige muren, vochtvlekken in het schilderwerk en loskomend behang. Het spreekt voor zich dat deze symptomen zich doorheen de tijd manifesteren van de vloer naar het plafond.

Vocht in Muur

In België heeft een vijfde van de woningen last van vochtproblemen, langdurig natte muren en zeker houtconstructies gaan stabiliteitsproblemen krijgen. Tijdig aanvochtbestrijdingdenken kan u helpen om de waarde van uw woning te vrijwaren.

Hoe sneller u erbij bent hoe minder schade er zal zijn, niet enkel het vocht maar ook eventuele zouten of mineralen uit het water die na het opdrogen achterblijven kunnen boosdoeners zijn. Een professional kan u hiervan beter een inschatting geven wat er moet gebeuren, vaak is het niet enkel even een vochtwerende laag aanbrengen maar moet er ook verder gekeken worden om blijvende schade te kunnen vermijden.

Opstijgend vocht behandelen

Maar opstijgend vocht is niet enkel slecht voor uw gebouw, ook u gezondheid kan eronder lijden als u te lang wacht met opstijgend vocht behandelen. Een te vochtige leefomgeving is niet gezond, en is daarenboven een groeihaard voor schimmels, muggen en andere indringers.

Elk van deze kan een bron zijn van allergieën en kwaaltjes, hou je leefomgeving dus gezond door snel aan vochtbestrijding te beginnen.

Zoals je kan zien is opstijgend vocht een sluipende vijand die best snel een halt toegeroepen kan worden met gepaste vochtbestrijdingsmiddelen. Ben je niet zeker wat er voor jou geval nu net nodig is neem dan contact op met de professionals vanLimas@Homevoor vrijblijvend advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak