De voordelen van een onderhoudscontract voor je CV ketel

Een onderhoudscontract cv ketel is een verstandige keuze om uw installatie een langere levensduur te geven en zo efficient mogelijk te doen draaien. Het geld dat u denkt te besparen door het ketel onderhoud uit te stellen verliest u makkelijk door een slechtere werking van het systeem, bij een sub-optimale verbranding zal warmte (en dus geld) immers gewoon verloren gaan. Maar daar houden de redenen zeker niet mee op.

1. Veiligheid Voorop

Het regelmatige onderhoud cv is essentieel omdat er jaarlijks mensen overlijden aan CO2 vergiftiging, de hoofdoorzaak hiervan is slechte isolatie en -u kan het waarschijnlijk wel raden- een slecht ketel onderhoud. Voorkom daarom vergiftiging door een loodgieter en verwarm u huis op een verantwoorde manier.

2. Voorkom dure reparatiekosten op de lange termijn

Kleine problemen hebben de neiging om te escaleren naar grotere, en grote problemen zijn over het algemeen duurder om te herstellen. Door regelmatig ketel onderhoud zal je de kleine problemen deel vermijden, maar indien ze zich toch voordoen zal je ze ook sneller ontdekken en dus voor een kleinere kost kunnen oplossen (en zo de grotere problemen vermijden).

Ketel onderhoud

3. Minder langdurige storingen tijdens slechte momenten

Het loopt wat samen met het vorige punt, maar omdat je beter voor de je installatie zorgt zal de kans dat ze uitvalt op een ongelegen moment veel kleiner zijn. Het onderhoudscontract cv ketel voorzien ook in een controle voor de in dienst name na de zomer, zo gaat u optimaal de koude wintermaanden in en kan u uw geliefden steeds een warme thuis bieden.

4. Milieuvriendelijker en duurzamer met energie

Een goed onderhouden ketel is ook een ketel die niet enkel energiezuinig werkt, maar die hierdoor ook minder afvalstoffen zal uitstoten. Een efficient verbrandingsproces is dus niet enkel goed voor uw beurs maar ook voor het milieu. En we willen toch allemaal duurzaam met onze leefomgeving omspringen.

5. Langere levensduur voor uw installatie

Een cv ketel en installatie zijn een investering in uw woning, en zeker geen kleine kost. Je wil dan ook een optimaal rendement uit deze investering halen. Het onderhoudscontract CV zorgt ervoor dat u als een goede huisvader zorgt voor uw installatie en op deze manier de levensduur van uw installatie kan rekken.

6. Betere dekking brandverzekering of misschien wel een premie

Voor uw brandverzekering is een goed onderhoud cv ketel ook van belang, een slecht onderhouden installatie die de reden voor een brand zou zijn zou u zo wel eens duur te staan kunnen komen. Lees zeker de kleine lettertjes van uw brandverzekering erop na, of vraag uw makelaar naar premies voor het nemen van een onderhoudscontract CV ketel bij een erkende vakman.

7. Ga zuiniger om met energie

Een goed onderhouden cv installatie kan makkelijk tot 10% verschil maken op uw uiteindelijke energiekosten. We vermelden het al enkele keren, maar een installatie goed onderhouden is een kleine kost in vergelijking met wat een slecht onderhouden ketel u kan kosten zowel direct -door in panne te vallen- als indirect -door verlies van efficientie-, maar ook op langere termijn door vervuiling of duurdere reparatiekosten. Laat je niet vangen door kortetermijndenken en neem actie door je te voorzien van een onderhoudscontact cv ketel bij een professional zoals Limas@Home.

Onderhoudscontract CV Ketel

Hebt u vragen over ketel onderhoud, onderhoud cv of loodgieter diensten twijfel dan niet om contact op te nemen met Limas@Home voor vrijblijvend advies, hulp of een offerte.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak