Een duurzaam dak met aluminium dakplaten

Is uw dak aan vernieuwing toe of zoekt u een mooie en duurzame overkapping? Denk dan eens aan metalen dakplaten. De uitstraling van dakplaten is gelijk aan die van de klassieke kleidakpannen, maar door het gebruik van metaal zijn deze dakwerken veel duurzamer.

Welke dakplaten zijn er?

Dakplaten zijn er in diverse vormen en van verschillende materialen. Zo kennen we allemaal de gegolfde en vlakke dakplaten. Maar er zijn ook platen met verschillende dakpanprofielen. Ook damwandplaten kunnen voor een dak worden gebruikt. Het materiaal is meestal staal, aluminium of kunststof (PVC, bitumen). Al deze platen zijn goed te combineren met kunststof lichtplaten, die met hun transparantie voor meer licht zorgen in uw woning.

Toepassing van dakplaten

Dakwerken met metalen dakplaten zijn heel veelzijdig. Natuurlijk worden de dakplaten vaak gebruikt bij overkappingen en voor daken van schuren of garages. Maar wist u dat metalen dakplaten ook een prima vervanging kunnen zijn van de klassieke kleidakpannen? De platen worden namelijk ook geleverd in secties of in bladen die eenvoudig en snel te monteren zijn. Voor bijzondere architecturale projecten is het goed te weten dat metaal flexibel en buigzaam is waardoor er vele vormen mogelijk zijn. 

 

Aluminium Dakplaten

 

Voordeel dakplaten 

Waarom zou u kiezen voor metalen dakplaten? In ons land met veel neerslag is een metalen dak heel voordelig. 

  • metaal heeft een lange levensduur
  • het materiaal kan elk weerstype aan
  • metaal is bestand tegen schimmel, insecten en verrotting
  • de dunne dakplaten zijn licht van gewicht
  • Dakwerken van metaal zijn snel en makkelijk te installeren
  • Metaal is brandveilig

 

Aluminium dakplaten

Daarbij zijn aluminium dakplaten te prefereren boven staal dakplaten. Aluminium roest niet en is zeer weersbestendig. Bovendien is aluminium beter isolerend, doordat het warmte niet geleid. Het materiaal is ook nog eens veel lichter dan staal, waardoor minder zware spanten nodig zijn. Daarom is goed om eens te informeren naar de mogelijkheden van aluminium dakplaten als u denkt aan een nieuwe overkapping of een dakrenovatie. 


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak