Wanneer is het tijd om je voorgevel te renoveren?

Vaak voeren we een gevelrenovatie uit om onze woning wat op te frissen, een vers laagje verf kan al snel een mooie facelift aan het aangezicht van onze woning geven. Maar dat is natuurlijk niet echt nodig, wanneer is het eigenlijk echt tijd om wat gevelwerken uit te voeren zodat je huis geen waarde gaat verliezen door structurele schade?

De gulden regel is om te kijken naar de staat van het voegwerk, dit is de enige echte barometer van de staat van je voorgevel. Het is op het moment dat je die gevelwerken laat uitvoeren natuurlijk wel een goed idee van een aantal werken te combineren zoals een grondige reiniging en het impregneren van de geval naast het enkel herstellen van het voegwerk. Het is vaak een kleine moeite om die werken dan allemaal samen te laten uitvoeren.

Ook als er zich (grote) scheuren in de gevel beginnen te vormen kan je best tijdig ingrijpen, deze kunnen immers doorscheuren door het werken van de materialen en bovendien kunnen ze op termijn totvochtproblemen in je huis beginnen leiden. En dan lopen de kosten natuurlijk heel wat hoger op.

Gevelrenovatie

Een goedgemetselde gevel kan echter makkelijk 50 tot 75 jaar meegaan, maar dan houden we totaal geen rekening met de verandering van bouwstijlen of materialen. Een gevelrenovatie kan aangewezen zijn indien je van plan bent binnen afzienbare tijd je huis terug op de markt te zetten, een frissere en modernere look van je woning kan je dan een aanzienlijke meerwaarde opleveren die je kost van de gevelrenovatie ruimschoots kan doen terugverdienen. Ook het eventueel aanpakken van raamkozijnen of de voordeur kan helpen om je huis een nieuwere look en dus ook een tweede leven te geven.

Kocht je net een huis aan dan kunnen enkele gevelwerken ervoor zorgen dat je je eigen stempel op de woning kan drukken zonder dat je een totaalrenovatie moet uitvoeren. Je voorgevel is nu eenmaal het visitekaartje van je gezin en geeft bezoekers al een goede eerste indruk.

Zit je nog met vragen over de gevelrenovatie van jou woning? Twijfel dat niet om contact te nemen met Limas@Home voor vrijblijvend advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak