Gemakkelijke hacks om je huis te renoveren

1.Voorbereiding bespaart veel geld

Veel klussers en mensen die eigenhandig hun woning renoveren komen voor problemen te staan die een expert niet zal hebben. Om deze fouten recht te trekken moet je ook nog extra geld op tafel leggen. Koop dus genoeg boeken over renovatie en bereid je voor. Ga niet ondoordacht aan de slag. Ga ook eens bij vrienden horen, hoe zij hun renovatie hebben aangepakt. Wie weet kunnen ze je wel helpen met iets. Vier handen zijn meer waard dan twee. Zo vermijd je ook fouten die zij hebben gemaakt.

Huis renoveren

2.De beste vaklui staan aan wal

Voor sommige zaken zal je toch beroep moeten doen op een renovatiebedrijf. Hoe graag je ook alles zelf wil doen: het is vaak duurder en langzamer. Vergelijk offertes en vraag eens naar voorbeelden van andere huizen van de vakman. Het is belangrijk dat de expert exact weet wat je wil en dat er een duidelijke overeenkomst is. Op deze manier kunnen er nooit geen misverstanden ontstaan.

Huis verbouwen

3.Ikea of antiek?

Is je woningrenovatie achter de rug? Dan kan je beginnen nadenken over het interieur. Ga niet voor één bepaalde stijl maar probeer een mix van Ikea en iets duurdere meubelen. Gooi ook niet alles van de vorige eigenaar linea recta eruit Wie weet kan je nog het één en ander recupereren. Vintage is hip en wie weet is je jaren 50-keuken ineens wel erg gegeerd. Zo bespaar je ook geld, geld dat je in iets anders kan investeren: bv de afwerking van de tuin of beetje extra luxe.

4.Durf te investeren.

Een duidelijk budget is noodzakelijk wil je niet voor een financiële krater komen te staan. Maar durf dat overgebleven geld te investeren in duurzame materialen. Het zal op de lange termijn je geld besparen. Vochtwering, extra isolatie etc… zijn duur maar maken je huis wel extra leefbaar en aantrekkelijk voor een volgende koper. Zo zie je: een totaalrenovatie daar komt meer bij kijken dan je denkt.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak