De gevel, het gezicht van uw woning

De voorgevel is toch wel het uithangbord van uw woning, maar door de jaren heen krijgt hij heel wat te verduren. Niet enkel gewoon slijt, maar zure regen, mossen, schimmels en verontreiniging laten hun sporen achter.

Een gevelreiniging is dan als het ware ook een facelift voor uw huis, met de tijd kan ook waterindringing een probleem beginnen vormen dus naast opfrissen kan preventieve vochtbestrijdingom de paar jaren zeker geen kwaad.

Gevelwerken, wat moet ik me daarbij voorstellen?

Het eerste waar we natuurlijk aan denken is de gevel reinigen, en dan komt het traditionele zandstralen vaak in ons op. Maar er is zoveel meer dat we kunnen doen:

  1. Reiniging: hier zijn verschillende manier -naast zandstralen- beschikbaar afhankelijk van het type gevel.
  2. Voegen: vervangen van voegen en barsten of scheuren dichten
  3. Vochtbestrijding: slagregen is de grootste boosdoener hier, de gevel goed impregneren met een waterwerend middel kan soelaas bieden.
  4. Dorpels en boordstenen, hout en hekwerk, regenafvoerpijpen,... vele elementen kunnen aan vervanging of reparatie toe zijn.

 

Gevelreiniging Antwerpen

Gevelreiniging, niet altijd zandstralen dan?

Zandstralen is de meest gekende techniek om gevels te reinigen, maar is ook een heel agressieve techniek en dus niet geschikt voor elk soort gevel. Daarnaast bestaan er verschillende andere milieuvriendelijk technieken zoals waterstralen of wervelstraaltechniek die ook goede resultaten leveren.

Het is aan te raden om minstens om de 10 jaar een gevelreiniging te laten uitvoeren om de waarde van de woning zo goed mogelijk te bewaren, het is zoals steeds immers beter te voorkomen dan te genezen.

Wil je de overlast van bouwwerken zo kort mogelijk houden dan is het een goed idee om gevel- en dakwerken gelijktijdig te laten uitvoeren, de meeste firmas bieden beide diensten aan en zo krijgt je hele woonst ineens een grote opknapbeurt.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak