Vier dure fouten die je liever wil vermijden tijdens een totaalrenovatie van je huis

1) Besparen op de bouwmaterialen

Een totaalrenovatie kan al wel wat kosten, en een vakman is niet goedkoop. Vaak proberen mensen dan ook te besparen op de bouwmaterialen door minderwaardige producten te gebruiken (dat zit immers toch achter het behang of het vals plafond). Dit kan op termijn echter voor problemen zorgen bij echt slecht materiaal zoals te nat hout dat vochtproblemenkan geven, of op lange termijn door niet te kiezen voor groene materialen waardoor je de rekening eigenlijk gewoon doorschuift naar de verwarming omdat je geen hoogwaardige isolatie gebruikte. Soms is het beter eerst wat kleiner te beginnen of even te sparen tot je het budget wel hebt.

Bouwmaterialen

2) Mislukken in het plannen is een goed plan om te mislukken

Voorbereiding blijft cruciaal, het is vaak het minst leuke deel van renovatiewerken. Er gaat immers niks vooruit en je droomt al zo lang van dat opgefriste huis. Veel mensen steken dan ook te snel van wal, zetten hun huis in de steigers en lopen tegen een onvoorzien probleem aan met aanslepende problemen tot gevolg waardoor je langer dan voorzien in een bouwwerf woont.

3) De veiligheid uit het oog verliezen

Is een renovatiebedrijf niet voor jou budget of wil je misschien enkele zaken zelf uitvoeren om links en rechts wat te kunnen besparen? Daar is natuurlijk niets mis mee, maar hou toch enkele veiligheidsregels in de gaten. Een veiligheidsbril, oorbescherming en handschoenen zijn echt geen overbodige luxe. Ook een eerste hulp kistje in de buurt hebben als je handige Harry aan de slag gaat kan geen kwaad. Je zou echt niet de eerste klusser zijn die na zijn eerste dag op de werf al op bezoek mag bij de lokale spoeddienst, werk daarom ook nooit alleen indien je geen ervaring hebt met potentieel gevaarlijke werktuigen zodat er altijd iemand is die je kan helpen bij een ongeval.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

4) De eerste de beste aannemer inhuren

We zouden liegen als we je geen renovatiebedrijf met vakmannen wilden aanraden, maar neem je tijd om je partner te selecteren. Vraag naar referenties en neem contact op met vroegere klanten. Ons werkt spreekt voor zich, dus vraag er ons zeker naar... we zijn er trots op!

Zit je nog met vragen over renovatiewerken in jou woning? Twijfel dat niet om contact te nemen met Limas@Home voor vrijblijvend advies.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak