Dakrenovatie houdt je droog


1.Klein gebrek of grote kost?

Weggewaaide of verschoven dakpannen en scheuren op het dak zijn nog geen reden tot paniek. Deze kleine ongemakken kan je gemakkelijk zelf oplossen met hulp van de lokale doe-het-zelfwinkel. Is echter een groot deel van het dakoppervlak in slechte staat dan moet je toch misschien je dakdekker om raad vragen. Volg zijn advies goed op, het kan je op termijn veel geld en ellende besparen. Neem deze beslissing tijdig, anders is de dakconstructie misschien ook rijp voor vernieuwing.

2.Controleer uw papierwerk

Het vervangen van uw daklaag vraagt weinig administratie behalve een goede offerte van de aangestelde dakdekker. Maar heb je een oud dak en wil je ook nieuwe isolatie steken, vergeet dan zeker geen vergunning aan te vragen bij het gemeentehuis. Ook aanpassingen aan de draagconstructie van het dak of uitbreidingen in de hoogte, breedte of dikte gaan gepaard met de nodige vergunningen. Het aanvragen van deze vergunning kan ook een lange tijd in beslag nemen. Denk hier zeker aan.

Dakdekker

3.Een goede isolatie is van levensbelang

Als mensen gaan renoveren durven ze de dakwerkenwel eens links te laten liggen vanwege de grote kost. Maar hierdoor kan er tot 30% van de warmte verloren gaan. Deze verloren warmte zal je dan ook voelen in je geldbuidel. Volg je het advies van de dakdekker toch op dan zal je over gemiddeld zes jaar de prijs er hebben uitgehaald. Per jaar komt dit neer op een bedrag van 600 euro. Mooi meegenomen toch?

Dakwerken

4. Recyleren is ook bij dakbedekkingnuttig Nieuwe dakpannen kopen zijn een grote kost. Probeer daarom oude dakpannen te hergebruiken. Zo heb je een authentieke uitstraling en bespaar je veel geld. Controleer wel of ze nog in goede staat zijn.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak