Roofingproblemen: ga niet uit je dak


1. Wanneer roofing vervangen?

In regenachtige landen zoals België en Nederland zijn platte daken vaak een grote bron van ellende. Van wateroverlast tot lekjes maar ook blazen en barsten komen vaak voor. Deze problemen maken de roofing broos en kunnen de waterdichtheid in gevaar brengen. Ook planten zoals mos en onkruid kunnen na verloop van tijd je dak kapot maken. Tot slot: afvoerpijpen kunnen verstopt zitten met bladeren en leiden tot lekkages. Controleer dus zeker op tijd je dak vooraleer de schade te groot wordt.Bij twijfel vraag raad aan eendakspecialist.

Dakschade

2. Zelf het dak op

Wie een beetje handig is, kan zelf de nodige dakwerkenuitvoeren. Maar het resultaat zal uiteindelijk afhangen van welk materiaal je gebruikt voor de dakrenovatie. De meest gebruikte manier om dakproblemen op te lossen zijn er met behulp van een gasbrander. Daarnaast heb je nog de keuze uitPVC, EPDM, synthetisch materiaal en roofing.

Dakspecialist Antwerpen

3. Voorbereiding

Je dak is aan vervanging toe en je hebt het juiste dakmateriaal gekozen. Perfect! Om nu zelf aan de slag te gaan moet je ervoor zorgen dat de ondergrond netjes en egaal is. Zorg ook dat er een afhelling is van 2cm om wateroverlast te vermijden. Ga met de hogedrukreiniger en ontmosser aan de slag om al het hardnekkige vuil te verwijderen. Bij een nieuw dak wordt hout of beton gebruikt voor de onderlaag. Tot slot: kies een goede isolatielaag, het zal je veel geld besparen.

4. Dakterras

Na die stevige dakrenovatieheb je een mooi dak en denk je misschien: hier kan ik ook een terras van maken. Kies dan zeker voor stevig materiaal en geen roofing. Met een roofinglaag zullen je tuinmeubelen putten maken en al je werk teniet doen. Een dakspecialist zal je verder helpen, wil je weten welk materiaal wel geschikt is voor een dakterras. 


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak