Kleine Druppeltjes, Grote Schade: Waarom daklekkage best te vermijden is

De gouden regel bij dakwerken is om de 2 jaar controle, om de vijf jaar onderhoud. Tenzij bij een plat dak, daar is de kans op vochtproblemen groter en wil je minstens jaarlijks een controle doen.

Een dakspecialist die op regelmatige basis een controle van je dak doet kan problemen vinden voor ze zich voordoen of voor ze al teveel schade kunnen aanrichten. Daklekkage is immers een sluipend probleem, je ziet niet dadelijk dat je vochtproblemen hebt en voor je het weet is je hele dakgebeente rot en sta je voor grote kosten en uitgebreidedakwerken.

Daklekkage

Wat kan ik zelf doen?

Wil je zelf een controle doen dan doe je dat best door op een warme dag het dak nat te spuiten met de tuinslang, plaatsen waar vochtproblemen zitten blijven dan langer nat.

Dan neem je natuurlijk best een dakspecialist onder de arm om te kijken wat er moet gebeuren, als je het tijdig kan vinden is er waarschijnlijk snel en goedkoop een mouw aan te passen.

Hoe komt het?

Een dak kan makkelijk 30 jaar meegaan, maar toch komen er door de jaren heen wat slijtage op met daklekkage als gevolg.

Het inwerken van de elementen zoals zon en vrieskou zitten daar voor het grootste deel tussen, maar ook mos of vogels kunnen de schuldige zijn.

Daklekkage repareren

Hoe komt die daklekkage er dan? Kleine scheurtjes in de dakbedekking of een dier dat iets lostrekt, water heeft niet veel ruimte nodig.

Een vochtspecialist kan je tijdens de dakwerken helpen het vochtprobleem volledig weg te werken. Maar wacht niet te lang want voor je het weet lopen de kosten op.

Vochtbestrijdingis een vak appart en je wil liefst een dakspecialist of zelfs een vochtspecialist onder de arm nemen. Limas @ Home is erg thuis in deze materie en staat u dan ook graag ten dienst als u dakwerken zou willen laten uitvoeren.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak