Vijf goede redenen om op regelmatige basis (kleine) dakwerken uit te voeren

1. Sluipend vocht is vijand nummer 1 van je huis

Je dak zorgt ervoor dat regen en nattigheid je huis niet binnensijpelen. Wil je huiszwam en schimmel vermijden is een waterdicht dak van levensbelang. Op tijd en stond wat dakwerken uitvoeren kunnen veel miserie en kosten voorkomen.

Ook ongedierte kan zich doorheen de jaren nestelen in je dak, zorg dat je hierdoor geen geheel nieuw dak moet laten steken maar wees er op tijd bij met controles en ongediertebestrijding.

Dakreparatie Antwerpen

2. Elk jaar een controle, elke 5 jaar werken

Een gouden regel voor elke verantwoordelijke vastgoed eigenaar, laat elk jaar je dak controleren en laat om de 5 jaar dakwerken uitvoeren om slijt te repareren voor je schade krijgt. Een nieuw dak kan prijzig zijn, maar regelmatige controles zorgen ervoor dat het best wel 20 tot 30 jaar kan meegaan.

3. Maak van de zolder een leefruimte

Je kan je ongebruikte zolder bij dakwerken ook laten omtoveren in een leefruimte. De zoldervloer telt immers ook mee als isolatielaag en een paar dakvensters laten heerlijk daglicht binnensijpelen in je nieuwe zolderkamers.

Dakvensters

4. Je kan premies scoren

Is je huis ouder dan 5 (of 25) jaar dan kan en aanspraak maken op verschillende renovatiepremies van de Vlaamse overheid. Buiten een nieuw dak kan je dan misschien ook ineens de badkamer of keuken nog laten opknappen.

Heb je dakwerken Antwerpen, Gent, Hasselt,... zolang je maar in het Vlaams gewest bent.

5. Extra premies als je een vakman het werk laat doen

Ook van de netbeheerder kan je premies krijgen, en die zijn soms zelfs dubbel als je het werk door een erkende vakman laat uitvoeren. Waarom zou je je vrije tijd opofferen als je makkelijker uitspaart door de dakwerken te laten doen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak