Elke tien jaar je dakbedekking repareren is geen overbodige luxe

Daklekkage pak je best zo snel mogelijk aan, de schade kan immers snel zich verspreiden doorheen de rest van uw woning. Daarboven komt daklekkage ook nooit op een gepast moment, vaak tijdens een storm of hevige bui ontdek je het probleem pas.

Dakbedekking repareren

En wie wil er nu tijdens de regen dakwerken uitvoeren, zelf met een ladder en wat pannen het dak op tijdens een stortbui is geen pretje. Een regelmatige dakrenovatie, zowat elke tien jaar is de regel, kan grote dakwerken tot een minimum beperken.

Heb je toch een noodgeval en ben je op zoek naar hulp voor een dakreparatie dan kan je best beroep doen op een vakman. Die staan klaar voor een spoedklus en weten hoe dit best te verhelpen. Vaak hoeft u zelfs niet lang te wachten, dat is ook handig indien u vb. verhuurder bent en uw huurders u contacteren ivm een lek.

Maar de regel blijft dat dakrenovatie tot een minimum beperkt kan blijven indien je om de vijf jaar een grondige controle laat uitvoeren. Bij een plat dak doe je dit trouwens zelfs best elk jaar, op die manier kan je dakwerken beperken tot een maal per decennium.

Op deze manier hou je de kosten en de overlast binnen de perken, al hangt het natuurlijk vaak af van verschillende factoren die niet altijd even goed onder je controle zijn:

  • water-, wind- of stormschade zijn erger dan reguliere slijt
  • type van dakbedekking, hou hier ook rekening met de eventuele aanwezigheid van asbest in oudere woningen
  • aantasting of beschadiging van de dakconstructie

 

Elk van deze factoren heeft een impact op de duur en natuurlijk prijs van de dakwerken die nodig zijn bij een grote dakrenovatie of dakreparatie.

Dakrenovatie Antwerpen

De stappen die doorlopen worden bij deze werken zijn meestal:

  • probleemanalyse (vinden van het lek,...)
  • schoonmaken van het dak
  • eigenlijke reparatie
  • testen van de waterdichtheid

Bij een daklekkage neem je best een specialist zoals Limas @ Home onder de arm, die kan je met vakkennis bijstaan en levert vaak ook nog garanties op de uitgevoerde werken.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak