Mijn dak reinigen of renoveren?

Wil je zeker zijn dan kan je best een professionele dakinspectie laten uitvoeren door een renovatiebedrijf. Het is als leek immers enorm moeilijk om de staat van je dak goed in te schatten. Een regelmatige reiniging met wat kleine dakwerken kunnen vaak al genoeg zijn om het aanzicht van uw bedrijfspand of woning fris en nieuw te houden. Het goed onderhouden dak kan vaak tot tien jaar meegaan voor een eerste grote dakrenovatie zich zou komen aanbieden.

Dakreiniging

Je kan je dak bijna altijd laten reinigen, er zijn slechts enkele redenen waarbij dat niet kan. De hoofdreden hierbij zou zijn dat het dakconstructie zo slecht of onstabiel is dat er geen werken op een veilige manier op kunnen gebeuren... maar waarom zou je het dan reinigen? Of als er een dakbedekking met asbest op ligt, en dan wegens het gezondheidsrisico van de arbeiders en de omwonenden.

Heb je echter een inspectie laten doen of zelf gedaan van je dak en is er geen reden om grote dakwerken uit te voeren dan kan je gewoon een reiniging laten doen. Dit neemt natuurlijk enkel het vuil, de algen en de mosgroei weg, je blijft wel met dezelfde dakbedekking zitten die je vroeger al had. Schade zoals het poreus worden van de pannen of verkleuring en vlekkerigheid gaan er natuurlijk niet door weg. Heb je nu al last van gruis dat loskomt uit je pannen en dat je steeds voor de deur moet wegvegen dan gaat enkel een reiniging natuurlijk slechts tijdelijk een oplossing bieden.

Dakcoating

Je kan renoveren wil ook niet noodzakelijk zeggen dat je een totaalrenovatievan je dak moet laten uitvoeren. Wil je je woning eens opfrissen met een ander kleurtje dakbedekking dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen om een coating te laten aanbrengen bovenop de bestaande pannen. Hoe gaat dat in zijn werk? Eerst reinigt het renovatiebedrijf je bestaande dakbedekking en laat het goed uitdrogen, daarna brengen ze een hechtprimer aan waarop die nieuwe coating aangebracht kan worden. Een heel goed alternatief indien je graag een nieuwe dakbedekking wil zonder met de kosten of de impact van volledige dakwerken wil zitten. Daarenboven geeft het je bestaande dakbedekking vaak nog een extra aantal jaren levensduur.

Limas@home is een professionele aannemer en wil u graag met raad en daad bijstaan tijdens uw renovatiewerken. Twijfel niet om contact met ons op te nemen, onze vakmannen staan u graag te woord voor vrijblijvend advies of een offerte.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak