Hoe een kleine badkamer verbouwen zodat ze groter aanvoelt?

Laat ons voor we beginnen duidelijk zijn, aan het echte formaat van je badkamer gaan we weinig kunnen doen. Wat we wel kunnen is je helpen met keuzes maken, want dat is vaak het probleem. We willen teveel doen in een (te) kleine ruimte en doen daardoor de ruimte vaak onrecht aan. Wat een relaxerende badkamer waar je heerlijk tot rust kon komen ging worden is plots een propvolle ruimte waar je zelfs nauwelijks ruimte hebt om na te denken. Je badkamer verbouwen is een kans om daar iets aan te doen.

We gaan uit van een totaalrenovatieomdat anders de situaties te uitgebreid zijn, maar je moet natuurlijk niet noodzakelijk alle renovatiewerken uitwerken die we hier voorstellen. Ze werken ook onafhankelijk van mekaar.

Badkamer laten verbouwen

Vraag je badkamer installateur om veel met spiegels te werken, het is een beetje vals spelen want het blijft natuurlijk enkel een visueel trucje. Maar het werkt, en bovendien reflecteren ze ook licht wat opnieuw het gevoel van ruimte zal versterken.

Gebruik de renovatiewerken om wat kleur in de kamer te brengen, een muur met wat kleurrijke tegels geeft een eyecatcher. De andere muren kunnen op die manier in een wat lichtere tint die weer goed is om licht te weerkaatsen, de eyecatcher (helgroen, citroengeel,…) zorgt ervoor dat we geen steriel ziekenhuiseffect veroorzaken.

​Een badkamer installateur die een beetje zijn geld waard is kent natuurlijk ook iets van verlichting, en de beste manier om een ruimtegevoel te versterken is het gebruik van langwerpige lampen die de muren volgen. Een nis met ingebouwde verlichting of enkele led-strips langs het plafond kunnen wonderen doen. Dankzij de reflectie van de muur en de spiegels werk je best met indirecte verlichting om het effect nog beter tot zijn recht te laten komen.

Badkamer verbouwen

Gebruik het badkamer verbouwen ook als excuus om af te raken van de hoge kasten die kleine badkamers vaak hebben. Onterecht denken we steeds dat opslagruimte in de hoogte moet terwijl je dat net zo goed met (slimme) lage kasten kan doen. Door op borst- en ooghoogte de ruimte vrij te laten van kasten geef je wederom het gevoel dat de kamer een stuk breder is en breek je visueel de ruimte niet.

Heb je vragen over renovatiewerken of heb je gewoon een loodgieternodig? De vakmannen van Limas@Home staan altijd voor je klaar. Contacteer ons vrijblijvend voor advies of een offerte.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak