Bij een pied-à-terre aan zee zijn renovatiewerken onvermijdelijk

Waarom zijn appartementen op de zeedijk eigenlijk duurder dan elders? Het zeezicht, de verse mosselen en de frisse lucht zal er zeker voor iets tussen zitten, maar nog belangrijker is de terugkerende kost vanrenovatiewerken.Door het inwerken van de zilte zeewind en vooral het zout hebben de constructies erg te lijden en zal het appartement renoveren meegenomen moeten worden in het kostenplaatje.

Renoveren appartement aan zee

Veel gebouwen aan zee zijn dan ook al wat ouder en nodigen daardoor de elementen al sneller uit tot het veroorzaken van schade. Veel oudere balkons hebben last van betonrot, relingen van terrassen verslijten snel en gevels verweren met de jaren. Een totaalrenovatie is nooit veraf als de bewoners het gebouw aan zee een tijdje niet goed onderhouden, regelmatige renovatiewerken zijn dan ook een must om de kosten op termijn niet te laten oplopen.

Hou bij je appartement er ook rekening mee dat niet het hele gebouw jouw eigendom is. Er zijn de private delen en de gemeenschappelijke delen, zo zal je natuurlijk ook moeten meebetalen aan dakwerken of aan een totaalrenovatie indien de algemene vergadering van mede-eigenaars hierover beslist. Kijk dus niet enkel naar de kosten van het appartement renoveren maar maak ook een inschatting van de staat van de rest van het gebouw of vraag de onderhoudsgegevens op.

Het is hier immers ook zo dat in tegenstelling tot bij de renovatie woning dan niet enkel jij kan beslissen over wat er moet gebeuren en door wie, je mede-eigenaars hebben hier ook een vinger in de pap. Sla er dus zeker even de basisakte van het appartement op na om te kijken hoe de verdeling van kosten bij een totaalrenovatie in zijn werk zou gaan zodat je daar niet voor onaangename of onverwachte kosten zou komen staan.

Heb je plannen om aan zee wat te renoveren vastgoed te kopen of ben je net trotse eigenaar geworden van een stolpje met zeezicht en wil je dit appartement renoveren? Twijfel dan niet om een expert als Limas @ home te contacteren. Ze kunnen je door hun jarenlange ervaring met raad en daad bijstaan.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak