Welke dakwerken aannemers stuur jij je dak op?

Voor je aan dakwerken kan beginnen moet je nadenken over welke dakwerken aannemers je wil uitnodigen. Veel dakdekkers hebben immers een eigen specialisatie; van platte daken tot dakrenovatie of daklekkage.

Denk dus eerst even over?

  1. Wil ik een volledig niet dak leggen of gaat het over een dakrenovatie
  2. Welke elementen hebben een impact op mijn dakwerken (dakvensters, isolatie)
  3. Heb ik schade uit het verleden door vb daklekkage?

Wat is van belang voor mij?

Dakwerken aannemers komen er in alle geuren, kleuren en prijzen. Maar let wel op dat je met een geregistreerd aannemer werkt, zo ben je zeker van een betrouwbare partner.

Aannemers dakwerken

De gemiddelde levensduur van een dak is rond de 30 jaar, maar vaak -bij goed onderhoud- ook een stuk langer. Een klein verschil in de prijs nu kan misschien marginaal zijn als we het over die tijdslijn bekijken. De keuze voor een meer ervaren dak aannemer of wat kwalitatief betere materialen bij een dakrenovatie zijn zo makkelijker te verantwoorden.

Vergeet de controles niet

Elke twee jaar zou je, ongeacht van een directe nood, je dak moeten laten controleren. Bij een plat dak zelf elk jaar, je wil een daklekkageliever snel opsporen... voor het schade aanbrengt aan de structuur van je dak en er grote dakwerken nodig zijn.

Je kan hier ook zelf een kleine test doen door op een warme, droge dag het dak zelf nat te spuiten en te kijken of er vochtvlekken blijven staan.

Tijdens zo een tweejaarlijkse controle kan ook makkelijk ingegrepen worden indien er zich kleine problemen beginnen voordoen zoals een scheurtje of wat slijtage op strategische plaatsen.

De kost hangt vaak af van het type werk

Hou er rekening mee dat dakdekkers de prijs van de dakwerken zal afstemmen op hoe complex het werk is. Wil je tijdens de dakrenovatie enkel de dakbedekking vervangen omdat je structuur nog in orde is,of wil je graag extra isolatie en wat dakramen om van de zolderkamer een gezellige leeshoek te maken?

Een professional zoals Limas @ Home kan je -door hun jarenlange ervaring- met raad en daad bijstaan. Wees dus zeker niet verlegen om contact te nemen met al je vragen.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak