4 tekenen dat je dak toe is aan vernieuwing

Een dak moet allereerst stevig, zeker en functioneel zijn, maar een mooi dak vergroot ook het woonplezier en maakt het huis af. Hieronder bespreken we 4 redenen om dakrenovatie ofdakwerkente laten uitvoeren.

1. Lekkage

Afhankelijk van het soort lek en de verwachte dakrenovatie kan je de specifieke lekkageplek herstellen of het dak vervangen en er direct een grondige anti-lek laag aanbrengen. Zo ben je toekomstige lekkageproblemen voor en zorg je bovendien voor betere isolatie in de zolderruimte. 


Dak vernieuwingDak Vervangen


2. Isolatieproblemen

Tocht, kou en vochtigheid in de wintermaanden zijn een veel gehoorde klacht, vooral bij oude huizen en verouderde dakconstructies. Zowel een goed geïsoleerde dakbedekking als een stevige onderdakconstructie met het juiste isolatiemateriaal leveren op de korte en lange termijn voordelen op.

3. Beschadigingen en verontreiniging

Heb je bijvoorbeeld een licht beschadigd onderdak, problemen met de dakafvoer of een vuil buitendak (mosvorming, aanslag, insecten- en vogelnesten) maar levert dat nog niet direct zichtbare problemen op, is het toch raadzaam om niet al te lang te wachten met herstelwerkzaamheden. Een grondige schoonmaakbeurt of het aanbrengen van een beschermingslaag op het buitendak is een goede investering. Ook de afvoer moet niet onderschat worden. Ontstoppen van de dakgoot of regenpijp is een relatief eenvoudige klus, terwijl lekkages of problemen met het zinkwerk grotere dakwerken vereisen.

4. Woonplezier

Andere of vernieuwde dakbedekking, meer licht in de zolderkamer door het toevoegen van dakramen, meer ruimte door het installeren van een dakkapel of het kunnen opwekken van zonne-energie zijn investeringen die het zeker en vast waard zijn.


Gratis diagnose en offerte?

Laat hier uw gegevens achter en we bellen u voor een afspraak